TextLib WWW Joomla modul 3.4

A modul telepítése

Be kell jelentkezni a Joomla adminisztrációs oldalára, majd az [Bővítmények] menü [Bővítménykezelő] elemét kell választani.

Itt a [Telepítés URL címről] fület válasszuk. Írjuk be a telepítendő modul URL-jét: http://textlib.hu/joomla/joomla34-textlib337.zip, majd nyomjuk meg a [Telepítés] gombot.

A sikeres telepítés után valami ilyet kell lássunk:

A modul beállítása

Miután a modul települt, válasszuk ki az [Bővítmények] menüből a [Modulkezelő] menüpontot.

Keresse ki a mod_textlib modult, pl. kereső mezőbe írja a 'textlib' szöveget:

majd engedélyezze a modult:

A modul nevére klikkelve (mod_textlib) a modul konfigurációs oldalához jutunk.

A modul beállításnál a lap jobb oldalán a [Cím megjelenítése] opció legyen 'Elrejtés', és válasszon egy [Pozíció]-t az oldalon. Érdemes a modul nevét a választott funkciónak megfelelően átírni!

A [Modul] fülön lehet megadni:

Azt, hogy a modul melyik oldalakon látszik, a [Menü hozzárendelése] fülön lehet megadni. [Minden oldalon] kiválasztásával az összes oldalon látszik, egyébként fel lehet sorolni az oldalakat, ahol a modult mutatni fogja a keretrendszer.

A beállításokat a [Mentés], vagy a [Mentés&bezárás] gombbal kell érvényesíteni.

Több TextLib funkció használata

Ha több funkciót is akarunk használni - különböző pozíciókon -, akkor a mod_textlib modult több példányban le kell másolni. Minden funkcióhoz kell egy külön modul! A másolás roppant egyszerű:

Másolás után minden modult be kell állítani. Ha mindnek beszédes nevet adunk, a modulok listájában is jól látszik, hogy melyik modul mit csinál.

'Helyi alkotók (dicsőségtábla)' beállítása

Windows kliensben a rendszergazdának be kell vinnie egy tlwww:alkoto-helyi nevű keresőkérdést. Ez kell lekeresse a megmutatni kívánt alkotókat. A modul az alkotó INTERNETEN mezőjéből mutatja meg az első képet, ami kiterjesztés szerint annak tűnik (.gif, .png, .jpg, .jpeg)

Ha az alkotónak nincs beállított fotója, akkor alapértelmezetten a Nincs Fotó felirat jelenik meg. Ha ilyenkor egy előre beállított képet akar mutatni, akkor a tlwww.cfg-ben NincsAlkotoFoto=http://konyvtar.hu/tlwww/error.png módon megadhat egy webcímet, amit a tlwww ilyen esetekben kép helyett ad.

'Dokumentum ajánló' beállítása

Windows kliensben a rendszergazdának be kell vinnie egy tlwww:dokumentum-helyi nevű keresőkérdést. Ez kell lekeresse a megmutatni kívánt dokumentumokat. A dokumentum borítóját is megmutatja, ha le tudja azt valahonnan tölteni.

Egy működő példa

A joomla.textlib.hu oldalon ki is próbálható, hogyan működnek az egyes modulok. Ez a kezdő oldal:

2015.11.16