TextLib

WWW szerver

A WWW szerver képes kiszolgálni az internetről érkező HTML kéréseket. Ezáltal az internetről is lekérdezhetővé tehetjük a TextLib adatbázisunkat. A népszerű WEB böngésző programok segítségével (Chrome, Internet Explorer, Edge, Mozilla Firefox, Opera stb.) végezhetünk keresést az adatbázisban. A program lehetőséget ad arra is, hogy az indexekben böngésszünk, megtekinthetjük például, hogy milyen könyvcímek, szerzők, stb. vannak az adatbázisban.

Egyetlen gombnyomással eljuthatunk egy könyv szerzőjének adataihoz. Egy kattintással lekerestethetjük az összes általa írt könyvet. De a könyvből ugyanilyen egyszerűen eljuthatunk valamely tárgyszavához, ott pedig lekereshetjük, hogy mik szólnak még ugyanerről a témáról.

A keresések eredményeit megtekinthetjük kivonatos és részletes formában is. Ha az egyes dokumentumokhoz, vagy szerzőkhöz meg van adva olyan adat, ami az interneten elérhetőségét adja meg, a böngészőből azonnal át is tudunk oda menni. Pl: Ha egy szerzőnek az adatlapján megadtuk a honlapjának a címét, a böngészőből egy kattintással eljuthatunk oda.

Az olvasók megtekinthetik saját állapotukat (milyen könyvek vannak náluk, mikorra kell visszahozniuk, mennyivel tartoznak, milyen előjegyzéseik vannak, stb). Előjegyezhetnek és foglalhatnak dokumentumokat.

Mindezt a TextLib szerver lekérdezésével valósítja meg, ezért mindig az adatbázis éppen aktuális állapotát láthatjuk.

A TextLib WEB szervernek van linuxos és windowsos verziója is.

A WWW szerver 2007 végén 42 helyen, 2016 végén már 69 helyen működött az országban. Ha ki akarja próbálni őket:
kattintson ide

Opcionális modulol TLWWW-hez
TLWWW és opciók árai
TextLib honlap