TextLibApp - Android Applikáció

Ismertető

A TextLibAppot megvásárló könyvtárak katalógusait lehet ezzel az applikációval lekérdezni. Ezt bárki megteheti, ehhez nem kell a könyvtár olvasójának lenni. Aki nincs beiratkozva a könyvtárba, az csak keresni tud.

A könyvtárba beiratkozott olvasók be is tudnak jelentkezni. Így a TextLib webes felületéről (TLWWW) ismert funkciókat (előjegyzés, foglalás, hosszabbítás, lemondás, olvasó állapot) az applikációban is elérhetik.

Telepítés / felújítás

Min. verziók: Android 4.4 (API v19), TextLib TLWWW 2.1.1649

Az alkalmazás megtalálható a Google Play-ben. TextLibApp néven kell keresni. Meg is kell nyomni a keresés gombot! Nem rakja fel a Google az ajánlottak listájába...

Használat

TextLibApp használata...

Nyelv

A TextLibApp figyeli, milyen nyelvre van állítva a telefon/tablet. Ettől függően angol, német vagy magyar nyelvű menüket kapunk. Ha nem felelne meg ez a nyelv, a Beállítások/Nyelv kiválasztása menüpontban tudunk változtatni.

Amelyik könyvtár rendelkezik a Többnyelvű webes felület opcióval, és az app.cfg-ben megadta az angol és námet nyelvet is, annál a könyvtárnál a keresés és a találatok a megfelelő nyelven jelennek meg. Amelyik könyvtárban valamelyik feltétel nem teljesül, ott az oldalak mindig magyar nyelvűek lesznek. Ilyenkor csak a menüpontok lesznek más nyelven.

TLWWW beállítás

A könyvtárnak a TLWWW-ben kell pár beállítást csinálniuk a TextLibApp használatához.
  • Az app_info.htm fájlba lehet beírni a könyvtárról a legfontosabb információkat. Ez fog megjelenni, ha a TextLibApp-ban a Beállítások / Könyvtár info menüpontot választják. Lehet ide linket is berakni a könyvtár honlapjára. Vagy akár telefonszámot, amit azonnal fel is tud hívni az olvasó.
    Az angol és német nyelvű rövid ismertetőt is ide kell betenni ;-)
  • Az app.cfg fájl módosításával lehet pl. más help szöveget megadni, vagy újabb kereső mezőket felvenni. Módosítás után a tlwgen.exe programot futtatni kell!
  • Az app.cfg fájlban a [Language] részekben lehet az angol és német nyelvű oldalak beállításait megtenni.
  • Az app.css szerkesztésével lehet átírni a színeket, betűméreteket, betűtípust, stb. Ezen módosítások a TLWWW felújításkor természetesen megmaradnak, nem íródnak fölül.
  • Minden app.cfg módosítás után a tlwgen.exe programot futtatni kell!

Képernyő képek

                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Teszt verziók - csak tesztelőknek: 1.0.18.apk XI.30 ; 1.0.16.apk XI.18 ; 1.0.15.apk ;