V. Országos TextLib Konferencia

2016. február 15-16.
József Attila Megyei és Városi Könyvtár
2800 Tatabánya, Fő tér 2

TextLib logo


Február 15. - hétfő

Február 16. - kedd

Utazás: egyénileg
Szállás: Árpád Hotel, Tatabánya, Fő tér 20.
A szállodában kétágyas szobákat kapunk, ezért mindenkitől, aki egyedül érkezik, azt kérjük, hogy keressen szobatársat, illetve fogadja el, ha szobatársnak választják.
Ebéd: Árpád Hotel, Tatabánya, Fő tér 20.
Kedvezmény: Az InfoKer fizeti az első 80 jelentkező szállását, de egy könyvtárból legfeljebb 2 főnek.
Árak:
Gyakorlati tudnivalók a helyszínekről:
A konferenciára jelentkezők fogadása hivatalosan 10 órától kezdődik, de természetesen a József Attila Megyei és Városi Könyvtár (Tatabánya, Fő tér 2.) munkatársai már korábban is örömmel fogadják a vendégeket.

A vonattal érkezők - gyalogosan - 5 perc alatt juthatnak a könyvtárba, szinte teljesen egyenes úton, a térképnek csaknem az alján középen látható vasútállomástól a sárga ponttal megjelölt könyvtárig.

Az autóval érkezők – kivéve a szállóvendégeket - számítsanak parkolási díjfizetésre, melynek napi összege 1000,- Ft. A parkolójegy megvétele történhet mobil telefonon keresztül, vagy a közeli CBA üzletben (Tatabánya, Fő tér 6.), helyét a térképen sárga nyíl jelzi. A CBA üzletében, a pénztárnál – sorban állás nélkül - lehet megvásárolni a parkolójegyet.

Aki nem kíván fizetni, azok részére ajánljuk a könyvtár közelében elhelyezkedő Vértes Center Bevásárlóközpont (Tatabánya, Győri út 7-9.) - a térképen a kék pont jelzi - két mélygarázsát, illetve tetőparkolóját. De a Centertől északi irányában elhelyezkedő OBI áruház (Tatabánya, Győri út 11.) parkolója is díjmentes. Innen gyalogosan kb. 8-10 perc a könyvtár épülete.

A szállóvendégek már a délelőtti érkezés során beállhatnak az Árpád Hotel (Tatabánya, Fő tér 20.) - a térképen zöld nyíl jelzi - föld alatti teremgarázsába. A helyismerettel rendelkezők javaslatára a térképen a piros nyilakkal a Győri útról indulunk, mert aki autóval a szállodába igyekszik, az legvalószínűbben éppen arról jön. Az út jobb oldalán élelmiszer áruházak (Penny, Lidl, Interspar) látszanak, aztán pár száz méter után az Obi és a Vértes Center. A Vértes Center egy jelzőlámpás csomópontnál ér véget, a kereszteződésen egyenesen haladjunk át, de már érdemes készülni a 200 m múlva esedékes balra kanyarodásra a bal oldalon nyíló kanyarodó sávból. A rövidke utca végén jobbra forduljunk, 500 m múlva bal oldalon a Posta modern épülete tűnik fel. A ház sarka előtt balra kell fordulni, és már csak 80 m a mélygarázs bejárata, a cél.

A teremgarázs kapuja valószínűleg nyitva lesz, ha mégsem, akkor csengetésre a 'könyvtáros rendezvény' varázsige bemondása után kinyitják. A garázs bejárati folyosójáról egy lépcső vezet a szálló alagsorába, a lépcsősor végén a folyosón kétszer jobbra kanyarodva találhatók a liftek, a nullás gombbal juthatunk a recepció szintjére.

A szálló munkatársai nem ajánlják a csomagokat az autóban hagyni, tehát a szobák elfoglalásáig, délig, a csomagokat célszerű a könyvtárba elvinni, ahol van lehetőség azokat ruhatári szekrényekben, vagy zárt helyiségben tárolni, elhelyezni.

Megérkezés után, s a regisztrációt követően 10 és 12 óra között lehetőség lesz az InfoKer munkatársaival történő beszélgetésre, konzultációra.

Dél körül együtt indulunk el – szállóvendégek a csomagjaikkal – a könyvtárból a kb. 300 méterre található, a térképen zöld nyíllal jelölt Árpád Hotelbe ebédelni, ahol előtte lehetőség nyílik a szobák elfoglalására, a csomagok elhelyezésére.

Ebéd után visszasétálunk a könyvtárba, s 13.30-tól hallgatjuk az előadásokat.

A baráti találkozó 18:30-tól kezdődik, mely szintén a könyvtárban lesz. Bár a név azonos a könyvtáros vándorgyűléseken rendezett összejövetelekkel, a miénkre sokkal szerényebb külsőségek között kerül sor.

Másnap a szállodai szobákból 10 óráig kell kijelentkezni, ezért javasolt - reggeli után (a szállóvendégek kapnak reggelit) - a szobákból a csomagokkal együtt távozni, amelyeket elhelyezhetünk a hotel, egy zárt közös helyiségében a konferencia végéig, vagy magunkkal vihetjük a könyvtárba, ahol ruhatári szekrényekben tarthatjuk az ebéd végéig.

Az ebédért és a baráti találkozóért sajnos fizetni kell. Akik a konferencia jelentkezési lapján annak idején feltüntettek számlacímet, a könyvtárban történő regisztrációkor átvehető névre szóló borítékban megkapják a számlát is. A számlákat - könyvtáranként egyet az összes ugyanonnan érkező számára - az InfoKer Szoftver Bt. fogja kiállítani, a szövegük egységesen a „Részvétel az Országos TextLib Konferencián” lesz. Akik pedig nem kértek számlát, azok a regisztráció keretében fizethetnek készpénzzel a regisztrációs pultnál.

Klikk a nagyításhoz