Vonalkódok

Vonalkódolvasók

Típus Garancia Ár
Symbol LS2208T (laser) (PS2 vagy USB) - állvánnyal 5 év27.200 Ft + áfa
Symbol LS1203 (laser) (PS2 vagy USB) - állvánnyal 3 év29.000 Ft + áfa

Az árak a készlet erejéig érvényesek. Megrendelés előtt érdeklődjon nálunk.

A vonalkódolvasók PS2-es vagy USB csatlakozóval rendelhetők.

A TextLibhez ajánlott vonalkódolvasókat két szempont alapján csoportosíthatjuk:

A második szempont döntő abban a tekintetben, hogy a vonalkódolvasó képes-e a program szabta követelményeket teljesíteni.

A soros vonali mindenképpen képes, de egy picit bonyolultabb a géphez csatlakoztatni, hiszen vagy külön tápegység kell hozzá, vagy valami átalakító, ami a billentyűzet csatlakozóból lopja ki az áramot. Az ilyen vonalkódolvasók használatánál szükség van a TextLibhez adott soros vonali meghajtó programra is, ami helyet foglal az alsó memóriából, pedig az egyébként is elég kevés szokott lenni.

A billentyűzethez és az USB bemenethez kapcsolódó vonalkódolvasó csak megfelelő programozás után alkalmas a textlibes munkára. A programozás következtében a vonalkódolvasó a TextLib által elvárt bevezető és záró karaktereket is beküld a kódon kívül, így tudja a program a billentyűnyomást a vonalkódtól megkülönböztetni. A programozhatóság követelményeiről részletes leírás található a TLDOC programmal olvasható dokumentációban.

A megkülönböztetés két ok miatt fontos:

A laser alapú készülék ára jóval magasabb, mint a CCD alapúaké. Cserébe strapabíróbbak, és nagy távolságból (30-40 cm) is roppant agresszíven olvasnak. A távoli olvasás képessége miatt a kézi készülék is alkalmas beépített használatra: elég a pultba rögzített vonalkódolvasó laser-nyalábjához közelíteni az olvasójegyet vagy a könyvet, és megtörténik a leolvasás. A könyvtárosnak pedig mindkét keze szabad marad.

A CCD alapúak fő előnye az olcsóság, és bár kevésbé strapabíróak, mégsem kell többévi használat után sem aggódni.

Többféle tipust forgalmazunk, ezek mindegyike olvassa az összes elterjedt vonalkódot, és mint már említettük, a billentyűzethez illeszkedők megfelelően programozhatók. Természetesen a TextLibhez beprogramozva szállítjuk, így csatlakoztatás után azonnal használhatók.

Általában a megrendeléstől számított 1 héten belül tudunk szállítani, ha épp nincs szabad vonalkódolvasó, akkor két héten belül beszerezzük.


Vonalkódos címkék

Forgalmazunk papír és műanyag vonalkódos címkéket is. Kifejezetten az utóbbiak használatát javasoljuk, mert azok kopásállók, a vonalkód elmaszatolhatatlan, levakarhatatlan. A címkékre tetszőleges típusú vonalkódot nyomtatunk, a textlibes könyvtáraknál szokás a kód első részébe a GT által osztott adatbázis azonosítót beépíteni. A címkére a kódon kívül elfér még 30-35 betűnyi szöveg is, tehát pl. az intézmény nevét is rányomtathatjuk.

Az ár függ az egy sorozathoz tartozó címkék számától és méretétől. Az alábbi táblázat a 15 x 50 mm-es címkékre vonatkozik:

Típus Ár/darab (30 ezer db alatt) Ár/darab (30 ezer db felett)
Műanyag5,00 Ft + áfa + postaköltség (2370,- Ft)4,80 Ft + áfa + postaköltség (2370,- Ft)

Az InfoKer Számítástechnika-alkalmazási Szövetkezet tagjai a vonalkódos eszközök forgalmazására egy önálló vállalkozást hoztak létre Modulin Kft. néven, 1088 Budapest, Vas u. 5. székhellyel és 11689492-2-42 adószámmal. A kft. tulajdonosai, tényleges működési helye és telefonszámai az InfoKer ugyanilyen adataival megegyezők, ezért tehát a vonalkódos eszközök megrendelésében semmilyen változás nem történik.

Változás a megrendelések teljesítésében lesz, amely szerint a vonalkodos eszközökről szóló számla kibocsátója a Modulin Kft.

Kérjük tájékoztatónk elfogadását, és várjuk további megrendeléseiket!


Ha érdeklik a vonalkódtechnika részletei, látogasson el a következő weblapokra:

Vissza a TextLib honlapra